Al langere tijd stellen de overheid en m.n. de zorgverzekeraars steeds meer eisen aan de Mesologen om hun beroep te kunnen uitvoeren.

Sommige eisen zijn te begrijpen, maar de laatste jaren wordt er onredelijke eisen gesteld.

Na ruim 20 jaar werkzaam geweest te zijn als Fysiotherapeut heb ik sinds 2002 een praktijk voor Mesologie.

Ik heb mij aangesloten bij de NVVM en RM (=Nederlandse vereniging voor Mesologen en Register Mesologie). De beroepvereniging zorgt door bijscholingen te organiseren dat ik mijn kwaliteit en kunde als Mesoloog op peil kan houden. Ook ondersteunt zij mijn praktijk met adviezen (starten van een praktijk, geven van lezingen, intakeformulieren, P.R., communicatie, wetgeving, verzekeringen, enz).

Inmiddels ben ik ook aangesloten bij een Koepelorganisatie. Deze zijn ontstaan om als kleine beroepsorganisaties samen een sterkere gesprekspartner te vormen in het overleg met de zorgverzekeraars.

2 Jaar geleden heb ik, onder druk van de zorgverzekeraars, de Medische Basis Kennis (= MBK) gedaan.

Al deze organisaties en opleiding verlangen jaarlijks hun specifieke bijscholingen. Dat zijn er veel.

Hierdoor kunt u de kosten voor mijn consulten declareren bij uw zorgverzekeraar. U krijgt dan een deel van de kosten terug mits u aanvullend verzekerd bent. Echter het deel dat u terug krijgt wordt al jaren steeds kleiner en de premie voor uw zorgverzekering steeds hoger.

Er worden nu zoveel eisen aan mij gesteld dat het voor mij bijna onmogelijk voelt mijn vak met hart en ziel te kunnen uitoefenen.

Door te voldoen aan alle nascholingen en administratieve aanpassingen  kan ik bijna geen tijd en ruimte meer vinden om die kennis op te doen waaraan ik behoefte heb, om mijzelf beter en verder te kunnen ontwikkelen, zodat ik u beter kan begeleiden en helpen op uw weg naar een gezond en gelukkig leven.

Dit alles heeft mij doen besluiten om per 1 januari 2020 alleen nog aangesloten te blijven bij de NVVM en RM. Inmiddels ben ik lid van de SCAG (= Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg) en heb ik de juiste verzekeringen afgesloten om mijn praktijk te kunnen voortzetten.

Voor u betekent dit dat u mijn consultkosten niet meer kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

De consulten blijven zoals u gewend bent.

Heeft u behoefte aan uitleg over dit schrijven of wilt u reageren?

Graag, u mag mij bellen (06 22631821/ 057555394) of mailen praktijkmargatump@gmail.com.