In de Energetische Transformatie Therapie werk in ik via je lichaam. Je lichaam bevat alle informatie die nodig is om te helen. Het heeft een groot herstellend vermogen. Ieder mens heeft een aura, waardoor wij verbonden zijn met elkaar en met het grote geheel. In je aura zijn meerdere lagen. Zoals de emotionele laag, de mentale laag en de spirituele laag. Je fysiek lichaam werkt nauw samen met de andere lagen in je aura.

Het fysieke lichaam bevat in het DNA het leven van onze voorouders. Zo wordt er veel doorgegeven van generatie op generatie. Via het DNA word je gevormd. Het emotionele lichaam helpt je om dingen te verwerken. Het mentale lichaam omvat je denken, reflecteren, overtuigingen, enz. Het spirituele lichaam helpt je om je te verbinden met het grote geheel, om je eigen plek in het gezin, je familie, je werk, enz. in te nemen, enz.

Door je ervaringen en opvoeding kan je makkelijk tot overtuigingen komen. Zinnen, gedachten, oordelen die steeds in je hoofd zitten bepalen hoe je ergens op reageert, hoe je omgaat met situaties, enz. Ze kunnen je zelfbeeld versterken, waardoor je zelfvertrouwen groeit. Maar ze kunnen je ook belemmeren, waardoor je een negatief zelfbeeld krijgt en je zelfvertrouwen steeds kleiner wordt.

Overtuigingen ontstaan vaak al op jonge leeftijd, bv op school of thuis. Ze kunnen ook uit vorige levens komen. Ze vormen vaak jouw waarheid, ze zijn dan jouw zekerheden. Je beseft nog niet dat ze niet waar hoeven te zijn. Als jij je hier niet van bewust bent handel je volgens je overtuiging en leef je niet meer vanuit je gevoel.

Middels Energetische Transformatie therapie gaan we samen opzoek naar de emotie die de oorzaak is van een overtuiging. “Waar ontstond die emotie en waarom is die emotie er nog”. “wat is je belemmerende overtuiging?” en “wat is er nodig om die overtuiging te transformeren?”. Door daarnaar te kijken en de situatie in het verleden te transformeren, kan ook de bijbehorende emotie transformeren tot een positieve emotie met een bijbehorende positieve overtuiging.

Iedereen maakt deel uit van 1 of meerdere groepen (systemen). Bv. Het team waarin je werkt, de klas waarin je zit en het gezin, je familie. Het systeem functioneert het best als iedereen het gevoel heeft erbij te horen, weet wat zijn plek is en er een balans is tussen geven en nemen.

Ernstige gebeurtenissen ( oorlog, miskramen, ongelukken, ziekte, enz), recent of in het verleden zelfs in vorige generaties, kunnen verstoringen in het systeem geven(= verstrikking). Deze kunnen in je huidige leven persoonlijke problemen geven bv. In relaties, met kinderen, werk en gezondheid, ze kunnen je eigen groei belemmeren.  Vrijwel iedereen krijgt te maken met symptomen van verstrikkingen in zijn leven. De symptomen geven een richting aan voor wat er niet mag zijn, wat uit balans is of wat vergeten is. Het doel is om verborgen belemmeringen in een systeem aan het licht te brengen, zodat een belemmering afneemt of verdwijnt.

Een sessie ETT kan 1- 2 uur duren.

Het kan fijn zijn om voor de sessie alvast te overdenken wat je verlangen is.