Praktijk Marga Tump

Langdurige klachten? Mesologie helpt deze te verminderen en soms zelfs helemaal te herstellen…

Wat is mesologie?

Mesologie is een geneeswijze waarin kennis uit de reguliere geneeskunde en kennis uit de natuurgeneeswijzen worden samengevoegd. De mesoloog onderzoekt welke orgaansystemen niet goed functioneren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onderzoeksmethoden uit de reguliere geneeskunde, de Traditionele Chinese Geneeskunde, de Ayur Veda, de homeopathie, psychologie en de E.F.D. (Electro Fysiologische Diagnostiek).

Mesologie is een beschermd beroep. Iedere mesoloog heeft een 5-jarige deeltijdopleiding op Hbo-plus niveau gevolgd, voert volgens richtlijnen praktijk uit en is verplicht zich regelmatig bij te scholen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Afspraak & Intakeformulier

Eerst plannen we een afspraak in en daarna is het belangrijk dat u een intakeformulier invult. Stuur het intakeformulier minimaal 2 werkdagen voor de afspraak per mail naar praktijkmargatump@gmail.com. Zo kan ik mij alvast voorbereiden op uw komst. Het intakeformulier vindt u onder formulieren in het menu.

Tijdens het consult

Eerst wordt de vragenlijst, die u enige tijd vóór de afspraak heeft teruggestuurd, met u doorgesproken.

Daarna volgt het onderzoek dat bestaat uit:

a. Pols- en tongdiagnostiek volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayur Veda.
b. Lichamelijk onderzoek (zoals gewrichten, huid, buikorganen, etc.)
c. Electro Fysiologische Diagnostiek, er worden ca. 80 – 100 punten gemeten, met een drukstift.

Na het onderzoek zal het mesologisch advies met je worden doorgesproken.

Dit advies kan bestaan uit supplementen / kruiden/ klinische homeopathie, een voedingsadvies en/of leefstijladvies.

Enkele dagen na het mesologisch consult ontvang je een verslag van het eerste consult. Hierin kan je nog eens rustig nalezen waar het mesologisch advies op gebaseerd is.

Na 4 weken volgt een controle consult. Na opnieuw een mesologisch onderzoek zal blijken of het eerste mesologisch advies aangepast moet worden.

Bij het 3de mesologisch consult bepalen wij samen of  er voldoende resultaat behaald is en wat er nog nodig is aan ondersteuning of dat je voldoende hersteld bent.

Voor welke klachten kan mesologie ingezet worden?