Praktijk Marga Tump

"Mijn missie is iedereen te helpen om te kunnen leven vanuit hart en ziel"

Van mijn hoofd naar mijn hart

Al vanaf mijn geboorte wil ik het iedereen naar de zin maken. Ik was een makkelijke, tevreden baby, een vrolijke peuter, deed goed mijn best op school. Ik wilde mijn moeder blij maken, aan het lachen maken en zeker niet teleurstellen ………Ik wilde dat mijn moeder trots op mij was.

Ik was een pleaser.

Toen ik naar de middelbare school ging wist ik niet wat ik zelf wilde, wat Ik mooi vond, wat Ik lekker vond of leuk. Ik was erg onzeker en angstig, maar wilde dat niet laten merken.

Omdat mijn moeder wilde dat ik fysiotherapie zou gaan studeren, ben ik dat gaan doen.

Eigenlijk wilde ik kleuterleidster worden

Om toch met kinderen om te kunnen gaan ben ik als fysiotherapeut gaan werken in het Emma Kinder Ziekenhuis. Na bijna 20 jaren als fysiotherapeute te hebben gewerkt (met kinderen en volwassenen, in particuliere praktijken en instellingen) las ik een advertentie over een Opendag voor de studie Mesologie. Die dag wist ik wat ik wilde. Als mesoloog zou ik de mensen holistisch kunnen helpen bij hun chronische klachten. Dieper naar de oorzaak zoeken. Dat was wat ik wilde.

In 2002 ben ik mijn eigen praktijk voor Mesologie gestart. Dit was een weg vol obstakels.

Ik heb in die jaren echt moeten leren door te zetten, mijn doel ( Mesoloog worden en een eigen praktijk te hebben )niet uit het oog verliezen. Mijn zelfvertrouwen heeft veel deuken opgelopen.

Maar ik heb doorgezet en ben trots op wat ik bereikt heb. Ik ben Mesoloog met een eigen Praktijk!

Maar door deze best zware studie- en praktijk jaren was mijn hoofd heel vol en zwaar geworden.

Al mijn tijd stak ik in mijn praktijk. Ik gunde me nauwelijks tijd om te ontspannen, voelde mij zo enorm verantwoordelijk voor mijn patiënten. Ik raakte mijzelf weer helemaal kwijt. Ik haalde geen energie meer uit mijn werk. Was zo serieus dat ik slecht ging slapen, last had van angsten en soms zelfs in paniek raakte. Er moest iets gebeuren!

Mijn gevoeligheid inzetten als 'tool'

Ik besloot de jaren die voor mij lagen aan mijzelf te geven en op zoek te gaan naar een weg waardoor ik weer zou kunnen leven en werken vanuit mijn hart en ziel. Zodat ik weer plezier in mijn  leven en werk zou hebben. En ook weer spontaan en creatief zou kunnen zijn, weer veel zou lachen, genieten en blij zou zijn.

In mijn werk had ik al wel gemerkt dat ik makkelijk de klachten van patiënten over nam, soms dingen wist die ik niet kon weten, vaak goed aan kon voelen wat er bij mijn patiënten speelde op dieper niveau, enz. Maar dat maakte mij nog meer onzeker.

Ik heb eerst Mediumschap &Transhealing gevolgd (bij Susan Brouwer), daardoor werden mijn spirituele kwaliteiten helderder voor mij. Later heeft de jaartraining “Leven in je Lijf”(bij Ans Hoogland) mij geleerd bewust te worden wat ik voel in mijn lichaam en wat dat betekend.

Voor mijn angsten en  paniek aanvallen ben ik bij diverse therapeuten geweest. Ook die hebben mij veel inzichten gegeven.

Maar mn de opleiding tot Kindertolk heeft mij veel gebracht. Zeker in mijn praktijk, maar vooral ook voor mijzelf. Mij werd duidelijk dat mijn angsten in mijn jeugd zijn ontstaan. Ik ben in mijn eerste jaren veel ziek geweest. Alle kinderziekten heb ik doorgemaakt. Regelmatig lag ik in een apart klein kamertje omdat ik zo ziek was. Toen ik nog geen 2 jaar was heeft de buurvrouw mij een paar weken verzorgd, omdat mijn moeder dat niet mocht. Zij had net een baby en ik had een besmettelijke ziekte. Ik voelde mij veel alleen en was bang.

In 2019 heb ik bij Susan de jaaropleiding “Pad van Innerlijke wijsheid”gevolgd. Hier heb ik ervaren hoe de seizoenen en de maan mijn leven beïnvloeden. Direct daarna heb ik de 3 modules van de vakopleiding “Spiritueel Life Coach” gedaan. Geleerd mijn eigen innerlijke kracht te vinden en te gebruiken. In deze opleiding ook geleerd het bewustwordingstraject in de praktijk toe te passen. Dit is zeer waardevol voor mij geweest. Dit wil ik in mijn praktijk gebruiken.

Het is voor mij nu zo duidelijk geworden waarom ik dit leven ben begonnen en waarom ik deze weg ben gegaan. Ik heb mijn innerlijke kracht gevonden, ik heb mijn angsten kunnen aankijken, sta nu positief in het leven, kan nu liefde ontvangen en geven. Ik ben nieuwsgierig wat het leven mij nog brengen gaat en kan nu elke dag genieten van mijn leven met de leerzame up en downs.

Kernwoorden die bij mij passen:

Ik ben, eerlijk, duidelijk en transparant.

Ik hou van, gezelligheid, nuchterheid, spiritualiteit en humor.

Ik ben ervaren, veelzijdig en flexibel.

Praktijk Marga Tump

"Mijn missie is iedereen te helpen om te kunnen leven vanuit hart en ziel"

Ik gun jou:

Het vinden van je innerlijke kracht,

Van jezelf kunnen houden en trots te zijn op wie je bent,

Je kwaliteiten zien en deze gebruiken,

Zonder angsten kunnen genieten van je leven.

Als je me zou kennen dan weet je dat…

Ik vind dat ik een rijk en fijn leven heb en geniet daar met volle teugen van!